Jämsän Seudun Palveluskoiraharrastajat ry
Rally-toko

Rally-toko

Rally-Toko on hauska sekoitus tokoa, agilitya ja koiratanssia. Rally-Tokon rata koostuu erilaisista tehtäväkylteistä, jotka suoritetaan määrätyssä järjestyksessä. Kylttejä radassa voi olla luokasta riippuen 10 – 20. Rata koostuu erilaisista tehtäväkylteistä, jotka voivat olla erilaisia suunnanmuutoksia, asentoja, puolen vaihtamisia, radalla voi olla myös hyppyjä tai agilitystä tuttu putki. Radan vaativuustaso ja pituus kasvavat luokan mukaan. 

Rally-tokossa tärkeintä on ohjaajan ja koiran iloinen yhteistyö, ei niinkään seuraamisen tai asennon millintarkka paikka ja suoruus. Koiraa saa ohjata sekä suullisin käskyin että käsimerkein ja kannustaa koko suorituksen ajan. Kehuminen on sallittua ja jopa toivottavaa suorituksen aikana.


Kenelle Rally-toko sopii?

Rally-tokoharrastuksen voi aloittaa kuka tahansa ja Rally-tokossa voi kilpailla kaikenrotuiset ja ikäiset koirat, myös sekarotuiset. Ohjaajan liikkumisrajoitteet eivät usein myöskään ole este rally-tokon harrastamiselle. Laji onkin alun perin tehty palvelemaan ihan tavallisia koiranomistajia, jotta kaikilla olisi mahdollisuus harrastaa. Rally-toko on hauskaa yhdessä tekemistä, josta niin ohjaaja, kuin koira nauttivat ja lajia voi harrastaa millä tasolla tahansa. Rally-tokon on tarkoituksena parantaa omistajan ja koiran suhdetta, sekä yhteistyötä. Rally-toko on erinomainen tapa aktivoida koiraa.


Rally-tokoa JSPKH:ssa

Jämsän Seudun Palveluskoiraharrastajissa rally-toko on yksi suosituimmista lajeistamme. Pyrimmekin järjestämään joka kesä rally-tokon alkeiskurssin, jotta uudet innokkaat harrastajat pääsevät tutustumaan rally-tokon saloihin. Rally-tokotunnit pyörivät säännöllisesti ja niissä käymme yhdessä läpi rally-tokon tekniikkaa ja kehitämme radanlukutaitojamme. Seurastamme löytyykin osaamista aina alkeista mestariluokkaan asti. Seuramme jäsenet ovat myös pärjänneet rally-tokokilpailuissa todella menestyksekkäästi. 

Seuramme järjestää erilaisia rally-tokotapahtumia, kuten virallisia kilpailuja, möllikilpailuja, koulutuksia ja piknikkejä, joissa innokkaat harrastajat kokoontuvat yhteen rally-tokon merkeissä.