Jämsän Seudun Palveluskoiraharrastajat ry
Muut lajit

Muut lajit

Jämsän Seudun Palveluskoiraharrastajat tarjoaa jäsenilleen koulutuksia eri harrastuslajeissa, mahtavia tapahtumia, sekä mahdollistaa jäsenistölleen mahtavat treeniolosuhteet. Nimestämme huolimatta lajivalikoimamme ei keskity pelkästään palveluskoiralajeihin ja jäseniksemme ovat tervetulleita kaikki karvoihin katsomatta. 


Aivan jokaisen koiran kanssa voi, ja kannattaa harrastaa! 


Palveluskoiralajit

Palveluskoirien koelajeihin (”pk-lajit”) kuuluvat jälkikokeet, hakukoe, viestikoe, etsintäkoe, suojelukokeet, pelastuskoira-kokeet, valjakkohiihto ja opastuskoe.


Agility

Agility on koirien vauhdikas esterata- ja ketteryyslaji, jossa koiran ja ohjaajan yhteistyö kiteytyy parhaimmillaan virheettömään ratasuoritukseen koiran häntä heiluen ja hymy ohjaajan kasvoilla. Agility vaatii koiralta ketteryyttä ja nopeutta sekä malttia. Lisäksi koiran tulee olla ehdottomasti terve.


Toko

Toko tarkoittaa koirien tottelevaisuuskoetta ja tottelevaisuus-kokeen standardien mukaista tottelevaisuuskoulutusta. Toko on säännelty koiraurheilulaji, eikä se tarkoita samaa kuin arki-tottelevaisuuden opettaminen koiralle. Tokokokeessa arvioidaan koiralle opetettujen asioiden hallintaa sekä koiran ja ohjaajan yhteistyötä. Ihanteena on koira, joka suorittaa liikkeet innokkaasti mutta rauhallisesti, täsmällisesti ja ennakoimatta.


Näyttelytoiminta

Koiranäyttely on näyttely, jonka tarkoitus on palvella puhdasrotuisten koirien jalostusta sekä kasvatustyötä.  Koiranäyttelyssä ulkomuototuomarit arvioivat koiria suhteessa rotumääritelmään.

JSPKH on ollut mukana järjestämässä Jämsän koiranäyttelyä yhdessä alueen muiden koiraharrastusseurojen kanssa jo monena vuonna, lisäksi järjestämme itse jäsenillemme näyttelytreenejä sekä match show-tapahtumia.